...

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği
UNİKOP

NEVÜ ‘UNİKOP Üst Kurul Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı
22/04/2021
KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığının '2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı' Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığının 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, 2020 Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve UNİKOP üye üniversiteleri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin,  Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak,  Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade,  Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Durmuş Tayyar Şen ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir tanıtım filminin gösteriminin  ardından toplantının açılış konuşmasını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin yaptı.

Aktekin, “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığının '2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı'na hoş geldiniz. Bu toplantıyı farklı tarihlerde yapmak istedik ancak malumunuz üzerine pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik. Bugün ise ilimiz Valisi Sayın İnci Sezer Becel ve KOP Başkanımız Mahmut Sami Şahin’in katılımlarıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde yapmakta olduğumuz bu toplantıda siz birbirinden değerli Üniversite Rektörlerimizi ilimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Ben bu vesileyle bu toplantının ve alınacak kararların hem üniversitelerimiz, hem üniversitelerimizin bulunduğu bölgeler hem de belirlenen hedefler doğrultusunda ülkemizin kalkınmasına önemli derecede katkılar sağlanacağına inanıyorum diye konuştu. 

UNİKOP 2020 Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise, “Üzülerek ve talihsiz bir dönemin başkanı olduğumu belirterek konuşmama başlamak istiyorum. 23.01.2020’de Üst Kurul Toplantısında Dönem Başkanlığını devraldığımızda gerçekten de bölgeyi etkileyecek kararlar almıştık. O günkü Sayın Rektörlerimizin üniversiteleri ve bölge adına sunmuş oldukları ve bizlerinde gerçekleştirmeyi vaat ettiğimiz çok etkileyici başlıklarımız vardı. Bunlar UNİKOP Rektörlerinin sanayi ve üniversite işbirliğini gerçekleştirmesi, daha sonra bütün üniversitelerinin bölge sanayicileriyle bir araya gelecekleri toplantılardı Eğitimde kalite güvencesi ve görünürlük temalı takip edeceğimiz başlıklar ile bölgenin ve tarihsel misyona sahip karakterlerin üniversitelerde çalışılarak kitaplar halinde değişik üniversitelerle değişimini sağlamak gibi çok önemli başlıkların kararını almıştık. Ama almış olduğumuz bu karardan sonra hem dünyanın ve ülkemizin maruz kaldığı Covid-19 pandemisi ile birlikte hayat durdu, faaliyetler durdu ve biz bu yapmak istediğimiz şeyleri o gün bugündür hala gerçekleştirme zemini aradık ancak bu zemin süresi bizim için bitti.  İnşallah devredeceğimiz üniversite bunları takip edecek ve ben bayrağı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin hocamıza devredeceğim.  İnşallah bu dönemde de biz 2020’de taahhüt edilen ve üniversitemizin üzerine düşen, özellikle kalite yönünden hem bütünleşik hem de eğitimde kalite sisteminde bölgeyle ve üniversitelerimizle ilgili birikimlerimizle oluşturduğumuz projelerle destek vermeye devam edeceğiz. Ben bu devir teslim töreninde görev alacak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ekibini şimdiden tebrik ediyorum. Ve 2020’de pandemi şartları altında yapılabilecekler ve tasarımda büyük gayret gösteren kendi ekibimi de tebrik ederek kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni dönemin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

21 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda, UNİKOP Yönergesinin hazırlanması, KOP-UNİKOP ilişkisi, eğitim işbirlikleri, araştırma-uygulama alanında yapılabilecek işbirlikleri, olası UNİKOP öğrenci hareketlilikleri ve etkinlikleriyle birlikte UNİKOP bölgesinde toplumsal katkı ve sosyal kalkınmaya yönelik proje önerileri görüşülerek karara bağlandı.

KOP Başkanı ve UNİKOP Üyesi Rektörler NEVÜ’yü Gezdi

2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı’na katılan KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve UNİKOP üyesi Üniversite Rektörleri, Rektör Aktekin eşliğinde Kongre Merkezi ve içerisinde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi ile Sanat Müzesini, Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi Atölyesini, üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Spor Merkezini gezdi.